Blog

Hier ga ik proberen om zo nu en dan blogs te plaatsen, die op een of andere manier te maken hebben met de producten die ik maak. Ook vind je hier DIY blogs die ik maakte als "Vive la Bieb" (toen ik nog creatieve workshops gaf) en als gastblogger. 


Boskoop 800 jaar

Ik woon al 15 jaar in het mooie Boskoop. Vanaf het eerste moment dat ik met mijn man, toen nog vriend, een rondje door Boskoop reed voelde ik mij er meteen heel fijn. Toen we er een paar jaar later ons eerste huis kochten voelde het meteen als thuis. Het is een heel fijn dorp en toch is alles aanwezig. En mocht er iets niet zijn, rijden we gewoon naar Gouda wat ook geen straf is. 

Lees meer »

Kerstsfeer

Ik probeerde dit jaar iets nieuws, namelijk één kleurplaat voor meerdere bedrijven. Met Sinterklaas bleek dit al een succes, dus waarom met Kerst niet? Misschien dat je nu meteen denkt "Waarom één kleurplaat voor meer bedrijven?" Dat antwoord is eigenlijk simpel. Een kleurplaat voor Kerst gebruik je maar een bepaalde periode in het jaar. Ik snap dat je dan niet helemaal een kleurplaat op maat wilt, met dito kosten. Een kleurplaat met kerstsfeer kan dan al volstaan. Natuurlijk wordt de kleurplaat eigen gemaakt door het gebruik van jouw logo, jouw bedrijfsgegevens en eventuele tekst. Zeker voor plaatselijke/kleinere ondernemers is dit een uitkomst. 

Lees meer »

Kleurplaat over Babyverlies

Het was ergens in april dat ik gebeld werd door Steunpunt Nova. Zij wilde graag weten of ik ook voor hun stichting kleurplaten zou kunnen maken en wat de kosten daarvoor zouden zijn. Het onderwerp was even slikken, namelijk babyverlies. Ze hadden een aantal thema’s bedacht en daarop steeds een variatie. Ik wilde dit graag doen, ook al was het buiten mijn comfortzone. Er moest eerst nog wel een fondsaanvraag gedaan worden. Zodra het rond was zou ik meer horen. Het was een fijn gesprek.

Lees meer »

Feel the fear and do it anyway

Iedere woensdag plaats ik een quote op mijn socials. Deze heeft iets met mij of Studio Bieb te maken. Soms is de quote wat neutraler, soms wat persoonlijker. Eigenlijk zijn de quotes die ik plaats meestal Nederlandstalig. Tot vandaag. Ik luisterde naar de  "Business Proof Podcast" van Anke Only en zij had een podcast met deze titel. Wat zij daarin vertelde was allemaal herkenbaar. Ik realiseerde mij dat deze quote ook heel erg op mij van toepassing is. Ondernemen is soms ook gewoon retespannend! 

Lees meer »

Kleurplaat voor kindercoach

Via LinkedIn krijg ik een berichtje, een Dm, van een kindercoach. Zij wil graag wat informatie over een kleurplaat. Na wat berichtjes heen en weer maken we een afspraak voor een online meet. Haar site bekijk ik alvast en ik zie een hele vrolijke vrouw met een dito bedrijf. Zo te zien is zij ook van de vrolijke jurkjes en lekker creatief en kleurrijk. Dat past helemaal in mijn straatje. Ze is niet alleen kindercoach, maar geeft ook schilderlessen en heeft gewoon een pipowagen in de tuin waar een deel van haar werk plaats vindt. 

Lees meer »

Kleurplaat als marketing

Als je eenmaal een bedrijf hebt opgestart ga je aan de slag met marketing. Iedereen moet immers weten dat jouw bedrijf bestaat en je wilt het goed op de kaart zetten, zowel online als offline. Grote kans dat je een website hebt, te vinden bent op Google mijn Bedrijf, een Facebookpagina, een Instagramaccount en dat je te vinden bent op LinkedIn en Pinterest. Offline zorg je voor flyers, reclameborden/ posters, publiciteit in (plaatselijke) media en autobestickering. Jouw bedrijf valt op en doet het goed. Toch is er nog iets wat veel ondernemers nog niet doen. Kleurplaten inzetten als marketing.

Lees meer »

Biebje

Als je naar mijn logo kijkt zie je een heel vrolijk meisje. Als je mijn gratis kleurplaten kent, zie je daar zeer regelmatig hetzelfde meisje op staan. Dit leuke meisje is Biebje. Ik neem je graag mee in het ontstaan van Biebje. 

Lees meer »

Kleurplaat voor IC afdeling ziekenhuis

Als mensen aan een kleurplaat denken, denken ze vaak aan vrolijke afbeeldingen en aan kleuren als gezellig tijdverdrijf. Dat is zeker waar, maar niet het enige. Een kleurplaat leent zich ook goed voor moeilijkere onderwerpen. Zo mocht ik enige tijd geleden al een kleurplaat maken voor Rouwloods over een afscheidsdienst . Enkele weken geleden kwam de vraag van een ZZP IC verpleegkundige of ik ook een kleurplaat kon maken over de IC. Wow weer zo'n moeilijk onderwerp.

Lees meer »

Kleurplaat voor BUCK

Het was voorjaar 2020 toen ik in ons plaatselijke krantje zag staan dat wij in Boskoop een nieuwe horecagelegenheid zouden krijgen. De eerste paal was net geslagen. Ik ben ze gaan volgen op Instagram en je zag het steeds meer vorm krijgen. Op social media namen ze je mee met alle stappen die ze namen. Wandbekleding, keukenapparatuur, het sanitair, het servies en de koffie. Uiteindelijk werd er een datum bekend, ze zouden open gaan op 6 april. Een datum die makkelijk voor mij te onthouden is, omdat mijn jongste zoon dan jarig is. Toen deze datum bekend werd heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ze een pakketje met informatie en een brief over mijn kleurplaten verstuurd. Met de hand geschreven. Een restaurant is een plek die vraagt om een kleurplaat voor de kleine klantjes. En waar ik stilletjes op gehoopt had, gebeurde. Ze hadden interesse! Door de drukte is het niet gelukt om elkaar te spreken, maar via de mail lukt het ook heel goed. 

Lees meer »

5 jaar ondernemer

Op 16 maart 2021 ben ik officieel 5 jaar ondernemer! Wie had dat ooit kunnen bedenken? Ik zelf eigenlijk helemaal niet. Ik was (en ben nog steeds) leerkracht. Ik neem je graag mee op mijn ondernemersreis. 

Lees meer »

Vernieuwen hoort erbij

Het was rond de zomer dat het begon. Er kwamen wat kriebels. Het begon met een vaag idee. Mijn website moest anders, ik moest meer op mijn site zichtbaar zijn. Ik moest meer duidelijkheid in mijn aanbod creëren. Een tijdje bleef het alleen bij wat vage plannen. In het najaar hakte ik de knoop door en zette ik de eerste stap, professionele foto's. Ik kwam uit bij Eline Schuurmans. Binnen een week of 2 stond ze op de stoep. Ik vond foto's maken verschrikkelijk, maar het was echt nodig voor mijn doel, namelijk een website met "meer mij". Gelukkig zaten er genoeg foto's tussen die leuk waren en ook uitstraalden wat ik wilde. 

Lees meer »