Privacy policy “Studio Bieb”

Opgesteld 24 mei 2018, herzien 08-09-2019

 

Studio Bieb respecteert de privacy van alle gebruikers van haar site en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die je verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Ik gebruik je gegevens om de bestellingen (van producten of diensten) zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zal ik deze gegevens uitsluitend gebruiken met je toestemming.

Studio Bieb gebruikt de verzamelde gegevens om haar klanten de volgende diensten te leveren:

  • Als je een bestelling plaatst of workshop boekt, heb ik je naam, e-mailadres en (aflever)adres nodig om een factuur op te maken, je bestelling uit te voeren en je van het verloop daarvan op de hoogte te houden, je boeking te bevestigen.
  • Betaling van je bestelling bij Studio Bieb verloopt via MOLLIE (iDeal), zelf geld overmaken via de eigen bank en KNAB. Bij betalen bij ophalen/ levering dienst Bij betaling contant of via Izettle of Tikkie.
    • Voor betaling via Mollie zijn je naam en betaalgegevens nodig. Betaling gebeurt via de beschermde omgeving van je eigen bank.
    • Betaling via Izettle gebeurt via een pinapparaat.
    • Betaling via Tikkie loopt via: ABN AMRO
  • Na de ontvangst van je bestelling ontvang je, namens Studio Bieb éénmalig een e-mail van (en eventueel nog één keer een herinnering). Voor deze handeling ontvangt Webwinkelkeur alleen je naam en e-mail adres voor het versturen van deze e-mail namens Studio Bieb. Via deze link kun je de ervaring met Studio Bieb delen met toekomstige klanten. (momenteel niet in gebruik) 
  • Voor de nieuwsbrief dien je jezelf altijd aan te melden en toestemming te geven voor het verzenden van de nieuwsbrief. Bij aanmelding wordt je voornaam en e-mailadres gevraagd. Heb je jezelf aangemeld voor het de nieuwsbrief dan ontvang je maximaal 2x per maand de nieuwsbrief met daarin nieuwtjes over het o.a aanbod van Studio Bieb, acties en kortingen.  
  • Gegevens over het gebruik van de site en de feedback die ik krijg van bezoekers helpen mij om de site verder te ontwikkelen en te verbeteren. Feedback kun je geven door een e-mail te sturen naar vrolijk@studiobieb.nl 
  • Als je reageert op een actie of prijsvraag, vraag ik je naam en e-mailadres. Deze gegevens heb ik nodig om de actie uit te voeren, de prijswinnaar(s) bekend te maken en de respons op de marketingacties te meten. Ook heb ik voor het versturen van de prijzen aan de winnaars of eventuele actieproducten de adresgegevens nodig.
  • Voor het adverteren op Facebook en Instagram maak ik gebruik van de gegevens (land, geslacht, leeftijd) die over jou bekend zijn bij Facebook en Instagram. Deze gegevens helpen mij om de advertentie te laten zien aan die personen voor wie mijn producten & diensten interessant zijn. Deze gegevens zijn algemeen en niet terug te leiden tot jou als persoon.

 

Samenwerking met derde partijen

Studio Bieb werkt samen met de volgende partijen:

  • MyParcel ontvangt je naam, adresgegevens en e-mail adres voor het versturen van je bestelling alsmede om je op de hoogte te houden via de track & trace. Ondanks dat dit bedrijf zelf verantwoordelijk is voor het verwerken van jouw persoonsgegevens hebben ze toch diverse documenten opgesteld. De verwerkersovereenkomst, aangepaste privacy policy en aangepaste algemene voorwaarden heb ik in bezit.
  • Mollie ontvangt je naam en adresgegevens voor het verwerken van de betaling. Omdat dit bedrijf zelf verantwoordelijk is voor het verwerken van jouw persoonsgegevens verwijs ik je graag naar de privacyverklaring van Mollie  voor meer informatie. Mollie: https://www.mollie.com/nl/privacy  
  • Tikkie via ABN AMRO: https://www.abnamro.nl/nl/prive/abnamro/privacy/index.html
  • JouwWeb is de host van de webwinkel Studio Bieb. Alle gegevens die je via JouwWeb ter beschikking stelt worden opgeslagen op de servers van JouwWeb. JouwWeb heeft de benodigde beveiligingstechnieken toegepast en het is de hen op grond van de verwerkingsovereenkomst verboden gegevens in te zien dan wel te verstrekken aan derde tenzij zij hier op grond van een wettelijk voorschrift toe gehouden zijn
  • Om te mailen maak ik gebruik van Gmail en de webmail van Jouwweb. De gegevens die ik verwerk zijn afhankelijk van het doel van de mail. Hoe dan ook naam en emailadres. Eventueel verdere gegevens zoals adres indien nodig. Daarnaast natuurlijk ook aanvullende informatie die voor de opdrachten nodig is. Gmail: https://policies.google.com/privacy/update?hl=nl Van  JouwWeb heb ik de verwerkingsovereenkomsten in bezit.
  • Whatsapp gebruik ik om een snelle vraag te kunnen stellen als iets bij een opdracht niet duidelijk is of als er iets anders loopt bij de bestelling. Ik heb dan je naam en het telefoonnummer. Mochten er gegevens voor een opdracht doorgegeven worden, dan heb ik die ook. Whatsapp: https://www.whatsapp.com/legal/?eea=1#privacy-policy
  • Voor de belasting en de boekhouding maak ik gebruik van een online boekhoudprogramma.  Deze gegevens blijven 7 jaar bewaard ivm belastingcontrole. Van het boekhoudprogramma heb ik een verwerkingsovereenkomst. Voor de Belastingdienst verwijs ik naar: https://belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/niet_in_enig_menu/prive/privacy
  • Boekhouder: voor de kwartaalaangifte heb ik een boekhouder. Deze heeft geen inzicht in de facturen met n.a.w gegevens. 

 

Daarnaast gebruikt Studio Bieb cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorg ik er onder andere voor dat je bij een bezoek aan de website niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de website dus een stuk prettiger.

Cookies

Wat is een cookie?

Een cookie is een klein tekstbestand dat, bij je bezoek aan een website, naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen.

De verschillende typen cookies

Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies.

Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Hieronder vallen functionele cookies.

Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Hieronder vallen tracking cookies, sociale media cookies en marketing cookies.

Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies?

Deze website plaatst cookies om de volgende redenen:

Winkelwagen (functioneel): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen.

Cookie keuze (functioneel): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies.

Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen.

Google AdWords (tracking cookie): Meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren.

 

Sociale media (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om sociale media pagina’s te ‘liken’. Deze button werkt door middel van code die van het sociale media kanaal zelf afkomstig is.

 

Review sites (marketing cookies): Wij worden graag door klanten beoordeeld. Hiervoor gebruiken we een review site zoals The Feedback Company. Deze plaatst cookies voor een juiste werking.

 

Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen?

Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.

 

Studio Bieb verkoopt je gegevens niet

Studio Bieb zal je persoonlijke gegevens nooit aan derden verkopen en zal deze uitsluitend aan derden ter beschikking stellen die zijn betrokken bij het uitvoeren van je bestelling. Ook de door mij ingeschakelde derden zijn verplicht om de vertrouwelijkheid van je gegevens te respecteren.

Bewaren van persoonlijke gegevens

Gegevens verstrekt ten behoeve van het verwerken van een bestelling, actie of prijsvraag worden maximaal 3 jaar bewaard. Heb je jezelf aangemeld voor de nieuwsbrief, dan blijven deze gegevens bewaard tot je jezelf afmeldt voor de nieuwsbrief. Gegevens die je hebt verstrekt op de website van Webwinkelkeur ten behoeve van het beoordelen van Studio Bieb blijven bewaard.

Jouw gegevens inzien

Je hebt altijd het recht om de door Studio Bieb opgeslagen persoonlijke gegevens op te vragen, te corrigeren en/of te laten verwijderen. Stuur hiervoor een email met je verzoek naar vrolijk@studiobieb.nl . Via deze mail kun je ook contact opnemen als je bezwaar wil maken tegen de verwerking van je persoonlijke gegevens.

Heb je jezelf aangemeld voor de nieuwsbrief, en stel je hier niet langer prijs op, dan kun je jezelf altijd uitschrijven via de link in de nieuwsbrief. In elke nieuwsbrief staat ook een link om je persoonlijke gegevens na te kijken en te corrigeren.

Autoriteit Persoonsgegevens

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) houdt toezicht op de naleving van de privacywetgeving. Heb je een klacht over het gebruik van je persoonlijke gegevens door Studio Bieb en kom je er met mij niet uit? Dan kun je terecht bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Datalek melding

Per 1 januari 2016 ben ik, als webwinkelier, verplicht om bij datalekken melding te maken bij de autoriteit persoonsgegevens. Een datalek is een beveiligingsincident waarbij er sprake is van toegang tot of vernietiging, wijziging of vrijkomen van persoonsgegevens zonder dat dit de bedoeling is. Bij een datalek moeten persoonsgegevens verloren zijn gegaan of onrechtmatige verwerking van persoonsgegevens moet niet uit te sluiten zijn. In het geval van een dergelijke datalek zal ik mijn klanten hiervan ook op de hoogte stellen door middel van een e-mail.

Contactgegevens

Studio Bieb 
Zinkeling 51
2771 NZ Boskoop

Voor vragen, opmerkingen of andere zaken ben ik bereikbaar via:
Mail: vrolijk@studiobieb.nl
WhatsApp:  0613739336

 

***Deze privacy policy is met de grootste zorgvuldigheid opgesteld.***