Algemene voorwaarden

Hier staan de algemene voorwaarden, de kleine saaie en officiële lettertjes. Ze zijn niet leuk, maar ze horen erbij.

Lees ze van tevoren goed door, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Als je een bestelling plaatst, ga je akkoord met deze algemene voorwaarden 

 

Voor zakelijke contacten kunnen er nog extra bijlagen worden toegevoegd, toegespitst op de specifieke situatie.

 

Algemene voorwaarden “Studio Bieb” 10-09-2019 (laatste keer aangepast 14-08-2023)
Versie 1

Algemeen
Identiteit van de ondernemer:

Bilitis Nieuwenhuijsen | Studio Bieb
Zinkeling 51 (bestellingen ophalen alleen op afspraak.)

2771 NZ Boskoop 
0712-260100 (liefst via whatsapp)
E-mailadres: vrolijk@studiobieb.nl

KvK-nummer: 65577671
Btw-identificatienummer: NL001983243B50

 

Algemene voorwaarden Studio Bieb (particuliere én zakelijke klanten)

 

Bedenktijd & retour


Het kan wel eens voorkomen dat u een bestelling retour wilt sturen. Wellicht omdat het product toch niet bevalt of misschien is er een andere reden is waarom u de bestelling toch niet zou willen hebben. Wat de reden ook is, u heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren.

U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Deze kosten bedragen circa 6,95 per pakket, raadpleeg voor de exacte tarieven de website van uw postvervoerder. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan Studio Bieb geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via vrolijk@studiobieb.nl Ik zal vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

Mocht het product beschadigd of de verpakking meer beschadigd zijn dan nodig is om het product te proberen, dan kan ik deze waardevermindering van het product aan u doorberekenen. Behandel het product dus met zorg en zorg ervoor dat deze bij een retour goed verpakt is. Uitzondering voor maatwerk en digitale producten (zie hieronder)

 

Product ruilen?

Wil je je product ruilen? Dat is helemaal geen probleem. Je kunt hiervoor contact opnemen met vrolijk@studiobieb.nl. Wel draag je zelf de kosten voor terugzending van het product. Uitzondering voor maatwerk en digitale producten (zie hieronder)

‚ÄčMaatwerk uitgezonderd!
Producten die speciaal voor  u gemaakt worden, en via deze website gekocht, worden op maat volgens de door u ingevoerde specificaties gemaakt. Het herroepingsrecht is dan ook niet van toepassing. De verkoop is hiermee na succesvolle betaling definitief. Dit geldt voor alle  producten met eigen naam, tekst, data en de volledig gepersonaliseerde producten. 

 

Digitale producten uitgezonderd
Producten die u bestelt en die digitaal geleverd worden, kunnen na verzending niet meer retour genomen worden.

 

Annuleren bestelling
Het kan iedereen overkomen, dat je in een opwelling iets bestelt, en het later toch liever niet wilt hebben. Een bestelling kan alleen geannuleerd worden, indien het product nog niet gemaakt wordt. Zodra het productieproces is begonnen, is het te laat. Kant en klare producten of digitale producten kunnen geannuleerd worden, totdat ze op de post zijn gedaan of gemaild. 

 

Ik heb een verkeerd bezorgadres doorgegeven!

Per ongeluk een verkeerd bezorgadres doorgegeven? Neem dan zo snel mogelijk contact met mij op. Ik probeer dan de bestelling nog voor je te wijzigen.

 

Levertijd en verzendkosten:

 

Belangrijk! Studio Bieb is een “eenvrouwsbedrijf”. Naast Studio Bieb ben ik nog moeder van 3 kinderen, werk ik parttime als leerkracht. Alles wat bij een bedrijf komt kijken doe ik ook nog eens zelf. Dit gaat van producten maken, inpakken, verzenden, administratie, mailwisselingen, website onderhoud etc. Hierdoor is het onmogelijk voor mij om zo snel te kunnen leveren als de grote webshops dat wel kunnen. Daarnaast is gratis of goedkoop verzenden ook geen optie. 

 

Ik doe zorgvuldig mijn best de bestelling zo spoedig mogelijk bij u af te leveren. Studio Bieb verstuurt de pakketjes via PostNL of DHL. Dit gebeurt zodra de bestelling klaar is. Het kan zijn dat je via de post of de website een bericht krijgt dat uw bestelling klaar is voor verzenden. Dat is vaak nog niet het geval, meestal is dan alleen het adreslabel alvast geprint. PostNL bezorgt niet op zondag en maandag. Houdt hier rekening mee met het bestellen. 

Producten die op voorraad zijn zullen, na betaling, doorgaans binnen 5 werkdagen aangeboden worden bij PostNL of DHL

Producten die speciaal voor jou gemaakt moeten worden, hebben een langere levertijd. Deze levertijd gaat ook pas in als de betaling binnen is bij Studio Bieb. Dit kan oplopen tot ongeveer 6 weken, de verwachte levertijd staat bij het product.  Als het product verstuurd wordt, krijg je hiervan een mail. 


Bij een bestelling van meerdere producten wacht Studio Bieb meestal totdat alle producten verzendklaar zijn. Mocht je dit liever niet hebben, dan kun je contact opnemen met Studio Bieb. Er kunnen dan extra verzendkosten gerekend worden. 

Wijzigingen in de levertijden (bijv. in vakanties) worden aangegeven op de website en op Facebook, en natuurlijk ook in het bestelproces. 

De vermelde prijzen zijn exclusief verzendkosten. De verzendkosten bedragen in Nederland: (per 01-01-2023)

v.a €2,02 voor bestellingen die door de brievenbus passen via PostNL
€4,20 voor brievenbuspakketjes via PostNL
€6,95 voor pakketten via PostNL
Ook bestaat er de mogelijkheid om te verzenden via DHL: 
€5,60 voor een pakket 

Je kunt ook een servicepoint selecteren tijdens het bestellen, als je liever hebt dat je pakket niet thuisbezorgd wordt. 


Je dient zelf zorg te dragen voor de juiste verstrekking van de adresgegevens. Studio Bieb is niet verantwoordelijk voor het niet aankomen of zoek raken van de post als de adresgegevens onjuist zijn doorgegeven. 

Als het pakketje verstuurd wordt, ontvang je daarvan altijd een bevestiging. Mocht het dan na 5 werkdagen nog niet bezorgd zijn, dan kun je contact opnemen met Studio Bieb. Houdt er rekening mee dat tijdens drukke perioden zoals rondom feestdagen, de levertijd langer duurt. 
Studio Bieb maakt geregeld gebruik van reeds eerder gebruikte enveloppen en doosjes. Dit om kosten en het milieu te sparen. 

 

Ophalen: 
Producten kunnen ook opgehaald worden bij Studio Bieb. Dit kan alleen op afspraak. 

De producten kunnen al betaald worden tijdens het bestelproces. Anders kunnen ze bij het ophalen betaald worden met pin, een Tikkie of gepast contant geld. Om een afspraak te maken kun je contact opnemen met Studio Bieb.

Houd er rekening mee dat er naast Studio Bieb een gezin gerund wordt én er ook nog andere werkzaamheden in het onderwijs zijn. Het is dus niet altijd zo dat bij ophalen de spullen eerder in bezit zijn, omdat het ophalen niet dagelijks kan plaatsvinden. 

 

Garantie en klachten:

 

Garantie:
De (gepersonaliseerde) producten van Studio Bieb worden met de grootste zorg en liefde gemaakt. Mocht een product kapot gaan of gebreken vertonen, mits goed gebruikt en volgens de handleiding, binnen een redelijke verwachte levensduur, dan kun je contact opnemen met Studio Bieb. Er zal dan gekeken worden naar een passende oplossing. Dit geldt ook voor de andere producten, mits goed gebruikt. Er zal dan contact worden opgenomen met de leverancier. 


Studio Bieb behoudt zich het recht voor artikelen eventueel te laten repareren, vervangen of (gedeeltelijk) te crediteren. 

Schade:
Mocht een product beschadigd aankomen, neem dan direct contact op met Studio Bieb, binnen de termijn van 3 werkdagen na levering van de bestelling. Na deze periode kan ik niet meer garanderen dat schade vergoedt wordt. Ik kan vragen om foto’s van de schade of om het artikel retour te sturen ter beoordeling. Hierna zal er natuurlijk gezocht worden naar een voor ons beiden goede oplossing. 


Garantieartikelen pas retour zenden nadat er contact is geweest met Studio Bieb, deze verzendkosten zullen niet worden vergoed. 

 

Toch niet tevreden? :
Mocht je niet tevreden zijn met de service en/of producten dan hoort Studio Bieb dat graag. Hiervoor kun je een mailtje sturen naar: vrolijk@studiobieb.nl We zullen dan op zoek gaan naar een passende oplossing. Immers willen we allemaal vrolijk zijn met een bestelling van Studio Bieb.


Leidt dit niet tot een oplossing?  Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR platform van de Europese Commissie. Dit ODR platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr. Wanneer je klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het je vrij om je klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.

 

Betaalmethodes

 

Op dit moment kun je bij Studio Bieb betalen via:

  • IDeal via Mollie 
  • Vooraf overmaken 
  • Achteraf betalen met Klarna 
  • Pinnen (alleen bij afhalen)
  • Betalen met betaalverzoek, zoals Tikkie (alleen bij ophalen)
  • Contante (liefst gepaste) betaling (alleen bij afhalen.)
  • Als er sprake is van een maatwerkopdracht (die niet via een button te bestellen is) zal er een factuur worden verstuurd. 

 

Gepersonaliseerde producten (zoals kleurplaten & illustraties )

 

Werkwijze
De gepersonaliseerde kleurplaat/ tekening zal afgestemd worden op de situatie van de klant. Hiervoor is enige informatie nodig. Foto's van personen, huisdieren, voorwerpen, bruidskleding of boeket. Alles om een gepersonaliseerde tekening zo goed mogelijk te kunnen maken. Deze zullen met uiterste zorg behandeld worden en niet openbaar getoond worden.


Aan de hand van de eerder genoemde informatie wordt een eerste globale schets gemaakt. Deze wordt, met beeldmerk, naar de klant gemaild. Er kunnen nog veranderingen doorgegeven worden. De illustratie wordt aangepast of geheel opnieuw gemaakt. Hierna volgt de tweede correctieronde. Er kunnen nog wat aanpassingen gedaan worden. Dan wordt de definitieve illustratie gemaakt.

Omdat de gepersonaliseerde producten een langere levertijd hebben, is het verstandig hier rekening mee te houden. Het meest ideaal is uitgaan van 6 weken voor een kleurplaat, na aanbetaling voor een kleurplaat. De familietekeningen worden doorgaans geleverd binnen 4 werkweken.

Op de definitieve kleurplaat zal rechts onderin de naam “Studio Bieb” staan, alle andere uitingen met @ en URL zullen NIET vermeld worden.

De kleurplaat wordt speciaal voor de klant gemaakt en deze zal niet door anderen gebruikt worden. Wel heeft Studio Bieb het recht om deze kleurplaat in de portfolio te zetten en het te gebruiken als reclame op de social media kanalen. Het origineel blijft in bezit van “Studio Bieb”

 

Ook voor andere illustraties geldt dat het Studio Bieb het recht heeft om de illustraties op te nemen in het portfolio en te delen op de diverse social media kanalen.

Let op: de getoonde kleuren op de website, social media of schermfoto via Whatsapp kunnen enigszins afwijken van de daadwerkelijke kleur. Dit kan komen door bijvoorbeeld scherminstellingen. 


Licentie

De klant mag de gepersonaliseerde kleurplaat/ illustratie  alleen gebruiken voor  de desbetreffende bruiloft, event of bedrijf. Bij de opdracht wordt ook een licentie geleverd. Hierin staat waarvoor de illustratie gebruikt mag worden. Deze licentie wordt per opdracht gemaakt en door beiden partijen ondertekend.

De kleurplaat/ illustratie mag daarna niet meer gedupliceerd of aangepast worden voor andere bruiloften/ evenementen/ bedrijven. Ook is het niet toegestaan om de kleurplaat te gebruiken voor ander drukwerk. Is die wens er wel, dan graag contact opnemen met Studio Bieb via vrolijk@studiobieb.nl 

Kleurplaten uit de bieb van Bieb

De kant & klare kleurplaten uit de bieb voor Bieb kunnen door meerdere bedrijven gebruikt worden. Tijdens het bestelproces worden de gegevens en logo doorgegeven die erop moeten komen. De kleurplaat wordt daarna als PDF opgestuurd. De kleurplaat uit de bieb van Bieb mag alleen als kleurplaat (of A3 placemat) gebruikt worden. Wil je hier andere dingen mee doen? Dan kun je een mail sturen naar vrolijk@studiobieb.nl

GRATIS kleurplaten: 

De gratis kleurplaten die bij de nieuwsbrief "Vrolijke Post" verstuurd kunnen worden, mogen privé (thuis) worden gebruikt. Ook geef ik toestemming om deze in het onderwijs (basisonderwijs) en de kinderopvang(bso, kdv, psz, gastouder) te gebruiken als activiteit in de groep. Wil je er meer mee doen, dan alleen kleuren?  Graag een mail naar vrolijk@studiobieb.nl 

De gratis kleurplaten mogen NIET gebruikt worden in andere situaties dan hierboven beschreven. Wil je toch gebruik maken van een kleurplaat van Studio Bieb, dan graag contact opnemen of op de site kijken. 


Familietekeningen: 
Voor het maken van een familietekening zal de klant beeldmateriaal moeten mailen en e.a. omschrijven in de mail. Dit beeldmateriaal zal Studio Bieb niet gebruiken op de website of social media. Dit is puur alleen bedoeld voor het maken van de familietekening. 
De familietekening zal wel getoond worden op de website en de social media kanalen.  

Voor een familietekening gelden dezelfde algemene voorwaarden, zoals hierboven eerder genoemd. 

 

Alle illustraties, kleurplaten en andere ontwerpen van Studio Bieb zijn vastgelegd bij CCproof.  

 

Reviews:

Als je een review schrijft over een product van Studio Bieb, via de mail, social media, whatsapp of Google kan deze worden gedeeld op o.a. social media en de website. Ik zal niet de volledige naam tonen, als dit niet gewenst is. 

 

Zakelijke klanten:

Voor zakelijke klanten gelden de bovenstaande algemene voorwaarden ook. Hierbij zal altijd een specifieke licentie geleverd worden. (m.u.v de kleurplaten uit de bieb van Bieb, hiervoor gelden deze algemene voorwaarden) Hierin staan de afspraken over het gebruik van de illustratie(s) en andere gemaakte afspraken. Dit is een aanvulling op deze algemene voorwaarden.


Het gemaakte werk zal ik altijd plaatsen in mijn portfolio, website en gebruiken op social media. Ook kan het gebruikt worden op flyers en andere media uitingen voor Studio Bieb. Mocht dit NIET gewenst zijn, dan dit graag benoemen tijdens de besprekingen, dan wordt het vermeld in de licentie.

Op de site van Studio Bieb worden de bedrijfsnamen en logo’s van klanten vermeld.