Over Bieb: het regent confetti

Mijn naam is Bilitis, maar de meesten noemen mij Bieb. Ik ben getrouwd met een leukerd en ben de trotse moeder van drie kinderen. Nadat ik de PABO heb afgerond ben ik het onderwijs ingerold. En daar ben ik nog steeds te vinden als juf. Ik vind het belangrijk dat kinderen zich ook op creatief en cultureel vlak ontwikkelen. Niet verrassend dat ik coördinator Carrousel en Cultuur ben op school.

Alle kleuren van de regenboog…. en stippen

Op school noemen de kinderen mij de ‘vrolijke jurkjes juf’. Een toepasselijke naam want ik ben gek op kleurtjes, vooral roze, en op jurkjes. Je ziet mij niet snel in een broek 😉 Dat ik gek ben op kleur is ook te zien aan ons interieur. Gekleurde muren in alle kleuren van de regenboog en overal bloemen. Niet alleen in de vaas maar ook op het behang, kussens en op mijn kleding.

 

Rood met witte stippen staat op een goede tweede plaats na mijn favoriet roze. Niet zo gek dat in mijn logo een Biebje te zien is in een polkadot jurkje. Ik word zo blij van deze combinatie. Bijna net zo blij als van het eten van een boterham met hagelslag. Mijn dagelijkse guilty pleasure. Toch moet ik bekennen dat dat niet de enige is. Ik heb namelijk een la in mijn bureau. Een la waarvan ik dacht dat ik de enige was die hem wist te vinden. De la waar altijd iets van chocola in te vinden is. Of beter gezegd, was. De la is geen geheime plek meer in mijn te fijne werkkamer.

Studio Bieb

Ik ben niet alleen juf en moeder, maar ook de trotse bedenker van Studio Bieb. Het starten van een eigen bedrijf ging niet over één nacht ijs als moeder van jonge kinderen. Ik ben altijd creatief bezig geweest, ik maakte zelfs een vilten bruidsboeket, en daarom nam ik in 2016 de stap om mijn creativiteit vast te leggen en registreerde mijn bedrijf bij de KvK.

 

Ik startte met een webshop waarin ik eigen gemaakte spullen verkocht en later ook ingekochte artikelen. Ik heb dit zelfs nog uitgebreid met het geven van creatieve workshops en kinderfeestjes. Eén groot feest vond ik dat, letterlijk en figuurlijk. Maar het was ook best pittig in combinatie met het moederschap.

Eigen ontwerpen en tekeningen

Ik heb de afgelopen jaren een aantal bedrijfjes gehad, zoals Bieb-a-Boo en Vive la Bieb, die allemaal symbool stonden voor een bezigheid waar ik blij van werd. Maar het was best veel. Teveel en dat moest anders. Ineens vielen de puzzelstukjes in elkaar en wist ik hoe ik verder zou gaan: één bedrijfsnaam, een bijbehorende website en social media kanalen. Studio Bieb. Alleen nog maar producten en tekeningen verkopen die helemaal van mijzelf zijn. Focus op wat mij het meest blij en gelukkig maakt. Met Biebje als logo en karakter van mijn eigen bedrijf. Een zelf getekend meisje die ik eigenlijk al tijdens de PABO maakte en haar nu de hoofdrol liet spelen in mijn kleurplaten en illustraties.

Mijn werkkamer: mijn plek

Mijn werkkamer is mijn favoriete plek; mijn domein vol knutselspullen, kleur, spulletjes waar ik blij van word en mijn tekenmateriaal. De mooiste kleuren stift in een gezellige Blond beker en doosjes verf. Blijer kun je mij niet maken. Al die fijnheid om me heen! Een bureau waar de mooiste notitieblokjes en schriftjes liggen. Niet om te gebruiken maar om naar te kijken en heel blij van te worden. Net zoals dat ik heel graag in een papieren agenda schrijf, misschien ouderwets maar ik vind het heerlijk.

Confetti: regen van blijdschap

De blijheid die ik voel in mijn werkkamer deel ik in mijn werk maar ook als je bij mij een bestelling plaatst ontvang jij een pakketje blijheid op de mat. Geen bestelling gaat de deur uit zonder confetti. Dat is zo onlosmakelijk verbonden aan een feestelijk gevoel. En dat wil ik al mijn klanten meegeven. De confetti verwerk ik zelfs in mijn (bedrijfs-)kleurplaten, die ik helemaal op maat voor je kan maken , en kaarten. Blijdschap verspreiden zodat ik jouw dag wat laat sprankelen.

Kleine dingen worden groot vanuit liefde

Heb ik nog dromen naast het dagdromen over regenbogen, eenhoorns, flamingo’s en bloemen? Jazeker! Ik heb nog steeds de droom om full-time met Studio Bieb bezig te zijn samen met mijn dochter. Mijn werkkamer uitbreiden naar een eigen winkel-/workshopruimte om daar mensen blij te maken met onze creatieve producten en workshops. Een droom om vast te houden en te koesteren want ik denk dat kleine dingen groot kunnen worden als je ze met liefde en uit liefde doet. Het eerste begin is er al: mijn eerste geïllustreerde kinderboekje.