Hallo, 

Ik ben Bilitis, ook wel Bieb genoemd. Ik ben getrouwd en moeder van 3 kinderen. Een dochter en twee zonen, alle drie schoolgaand. Na de HAVO ben ik de PABO gaan doen en van daaruit zo het onderwijs ingerold. Dat heb ik jaren met plezier gedaan.  Ik ben dol op kleur en dan vooral op roze. Verder hou ik van polkadotjes en verse bloemen. Iedere week staat mijn vaas vol met een vers boeket. Sinds een aantal jaar draag ik alleen nog maar leuke en vrolijke jurkjes. 

 

In het kort mijn weg naar Studio Bieb. Het begon allemaal toen mijn oudste twee kinderen nog dreumes waren, met een Krokeledokus en de naam Bieb-a-Boo. Helaas met twee kleine kinderen lukte het niet echt en zwanger van de derde probeerde ik het nogmaals. Heel raar, maar met twee kleuters en een baby ging het al helemaal niet om een bedrijfje te beginnen. 

 

Mei 2015 trouwde ik eindelijk en daarvoor maakte ik veel zelf en had ik de smaak goed te pakken. Echt gaaf om je eigen vilten bruidsboeket te maken. Dus die creatieve drive hield ik vast, ik maakte aluminium armbanden en vrolijke kinderkleertjes en die verkocht ik via Facebook. Dat ging zo goed dat ik in maart 2016 trots naar de KvK ging en Bieb-a-Boo echt een bedrijf werd, met ietsjes later een echte webshop. Hoe tof is het om eigen gemaakte spullen te verkopen en het aan te vullen met leuke producten die ik inkocht. 

 

Uiteindelijk startte ik in 2018 Vive la Bieb om creatieve workshops en kinderfeestjes te geven. Wat een plezier beleefde ik daaraan. Toch was dit wel erg zwaar, want een workshop organiseren en vol krijgen vraagt veel energie. Heel veel. 

 

Vroeger op de PABO moest ik een boekje maken en ik tekende een gezellig meisje, ik noemde haar "Lotje het Katwijks prinsesje". Dik 20 jaar later toverde ik haar weer tevoorschijn als onderwerp voor mijn kleurplaten, en noemde ik haar Biebje. Wow, wat een positieve reacties en wat werd dit een succes. In maart 2019 besloot ik voor mijn kleurplaten ook nog maar een naam voor te verzinnen, dat werd "Studio Bieb". Alles wat ik tekende ging voortaan onder die naam. 

 

Ach jee, wat haalde ik mezelf toch een hoop op de nek. Drie bedrijfsnamen, drie websites, drie alle social media kanalen. Pfff.... Ik geloofde dat er een soort natuurlijk verloop zou zijn en ik ineens een "Eureka moment" zou hebben. In het voorjaar van 2019 besloot ik alle social media samen te voegen. Nog iets later besloot ik niet actief meer met Vive la Bieb verder te gaan. Het kostte zoveel tijd en frustratie om workshops vol te krijgen. Toch was het mij nog steeds niet duidelijk hoe verder. Ik had Bieb-a-Boo en Studio Bieb en ook nog een beetje Vive la Bieb. Ik bedacht van alles. Hoe kon ik nou afscheid nemen van "mijn kindjes"?   En toen was daar die zondagochtend in de zomervakantie. Mijn man en kinderen waren weg, ik zat boven en luisterde met een half oor naar een webinar. Langzamerhand begon er van alles te pruttelen en "Eureka!" ik wist het. Ik wist alles! Ik was eruit. Zo Patsboem! Ik zou voortaan doorgaan als Studio Bieb, en stoppen met Vive la Bieb en Bieb-a-Boo in de huidige vorm. Ik wilde alleen nog maar producten verkopen die ik zelf maak en ontwerp. Zo!

 

Inmiddels is alles veranderd en omgezet. Vanaf nu ben ik eigenaar van Studio Bieb. Mijn bedrijf waar ik echt creatief mee bezig kan zijn, mijn eigen creaties mag maken en waar Biebje van de PABO een hele grote rol in speelt. Na jaren zoekende te zijn geweest, weet ik het zeker. Dit was waar ik op wachtte. 

 

Mijn droom is nog steeds om het onderwijs, grotendeels, te verlaten en mijn focus op Studio Bieb te kunnen leggen. De winkel-/workshopruimte die ik met mijn dochter later zou gaan beginnen, is nog niet verdwenen. Die laten we lekker pruttelen. Ik geloof namelijk dat je mooie dingen kunt bereiken als je er in gelooft en er voor gaat. Want kleine dingen worden groot, als je ze met liefde doet. 

Dat was een heel verhaal, maar nu weet je tenminste wie de mens achter Studio Bieb is.