Kerstsfeer

Gepubliceerd op 23 november 2021 om 16:06

Tijd voor iets nieuws. 

Ik probeerde dit jaar iets nieuws, namelijk één kleurplaat voor meerdere bedrijven. Met Sinterklaas bleek dit al een succes, dus waarom met Kerst niet? Misschien dat je nu meteen denkt "Waarom één kleurplaat voor meer bedrijven?" Dat antwoord is eigenlijk simpel. Een kleurplaat voor Kerst gebruik je maar een bepaalde periode in het jaar. Ik snap dat je dan niet helemaal een kleurplaat op maat wilt, met dito kosten. Een kleurplaat met kerstsfeer kan dan al volstaan. Natuurlijk wordt de kleurplaat eigen gemaakt door het gebruik van jouw logo, jouw bedrijfsgegevens en eventuele tekst. 
Zeker voor plaatselijke/kleinere ondernemers is dit een uitkomst. 

Hoe werkt dat nou? 

De kerstkleurplaat kun je gebruiken met jouw logo en gegevens. Het leuke is dat het ook mogelijk is om het te gebruiken als placemat. Dat is dus ideaal voor in de horeca, zou hebben de kinderen bij jou in het restaurant iets vrolijks te kleuren terwijl ze wachten op het eten. Scheelt dus weer een hoop kinderen die niet stil kunnen zitten... 
De kleurplaat is ook te gebruiken om uit te delen in jouw bedrijf, neer te leggen in de wachtkamer of op jouw website als download neer te zetten. Een laatste mogelijkheid is om de kleurplaat in te zetten voor een kleurwedstrijd. Het is namelijk ook mogelijk dat ik een blokje maak met invulvelden zoals de naam en leeftijd. 

Kleine aanpassingen zijn mogelijk 

Mocht je overwegen om de kleurplaat te bestellen, maar zijn er wat dingen die je aangepast, verwijderd of toegevoegd wilt hebben? Dat kan ook! Stel je bent een ijssalon, en wilt ijsjes in de kerstboom. Of een fruitboer die ergens fruit in terug wilt laten komen. Geen probleem, dat kan! Of voor jouw doelgroep zou je het wel erg leuk vinden als de moeder zwanger is of er een baby bij afgebeeld wordt. Geen probleem, dat kan! Of je bent een winkel en zou het wel erg leuk vinden als jouw cadeautjes onder de boom liggen. Geen probleem, ook dat kan! Of heb je liever geen kat op de kleurplaat? Geen probleem, dat kan! Eigenlijk kan ik van alles toevoegen, verwijderen of aanpassen. Natuurlijk zitten hier wel extra kosten aan. Het voordeel is wel dat je een meer persoonlijke kleurplaat hebt. 

Voor alle leeftijden 

Deze kleurplaat voor Kerstmis is ook weer flink gedetailleerd. Dat is een bewuste keuze van mij. Ik weet namelijk dat oudere kinderen (zelfs groep 8 nog) het heerlijk vinden om te kleuren. Die kunnen echt genieten van details kleuren. Een te makkelijke kleurplaat wekt vaak wat weerstand op, is kinderachtig en zullen ze minder plezier aan (willen) beleven.  Het voordeel hiervan is ook dat kinderen er langer mee bezig zijn. Zeker in de horeca is dat erg handig. Ik denk zomaar dat ze nog niet klaar zijn, als het eerste eten wordt opgediend. Mijn ervaring is dat jongere kinderen gewoon over de details heen kleuren. Dus met deze kleurplaat zijn alle kinderen even lekker bezig. 

Kerstsfeer 

Ik heb al een aantal jaren kleurplaten voor Kerst gemaakt. Van het versieren van de kerstboom toen ik net begon, tot aan het stalletje en het dansen om een kerstboom. Dit jaar wilde ik graag de gezellige sfeer van kerst op een kleurplaat zetten. Ik zag voor mij een gezin met een grote en uitbundige kerstboom. Het gezin heeft natuurlijk een vrolijke kerstpyjama aan. Zelfs de poes heeft een feeststrik om. Onder de boom liggen allemaal bont verpakte cadeautjes. De rest van het huis is natuurlijk ook in kerstsfeer, met sokken aan de open haard, kaarsen en een kerstkrans. Door het raam zie ik sterretjes of zijn het toch sneeuwvokken voor een witte Kerst? Ik hoor de familie zelfs bijna kerstliedjes zingen. Heb ik misschien iets teveel Netflix gekeken? Misschien wel... 

 

Wil je jouw eigen huis nog extra in kerstsfeer brengen? Wat dacht je dan van een raamtekening?  Nog op zoek naar iets leuks voor onder de kerstboom? Een familietekening/naambordje valt zeker weten in de smaak.