Familietekeningen (deel 2)

Gepubliceerd op 16 december 2020 om 11:08

Familietekeningen (deel 2)

In mijn vorige blog schreef ik over mijn grootste trots: mijn gezin, en de fotoshoots die ik met ze gehad heb. Ik wil ze om mij heen hebben, oke, er zijn genoeg momenten dat ik ze even liever op hun eigen kamer heb, en juist dan zijn die foto's weer handig. :-) Dat blog kun je hier nog even lezen. 

Het was  ongeveer 2 jaar geleden dat ik besloot mijn gezin te tekenen. Voor een Instagramactie van een Pop-upwinkel moest ik iets aanleveren. Het leek mij leuk om dan eindelijk eens te beginnen met gezinnetjes tekenen. Net het duwtje dat ik nodig had, want het was iets dat al lang in mijn hoofd rondspookte. Ik begon met mijn eigen gezin, zodat ik foto's voor Instagram kon maken. Ik tekende daarna het gezin van de winnares. In de zomervakantie vroeg mijn zusje of ik haar gezin wilde tekenen voor op de uitnodiging van haar 12,5 jarig huwelijksfeest. Wat een eer was dat. Haar gezin pronkte op de voorkant van de uitnodiging. 

Voorkant uitnodiging

Mijn man en zusje zeiden al vanaf de eerste familietekening dat ik er een naambordje van moest laten maken. Als verrassing liet ik die maken voor haar trouwdag, en natuurlijk ook een voor mezelf. Ik postte dat op mijn socials en voor ik het wist ging het hard. Mensen willen graag iets unieks bij de voordeur. Mooi als je net verhuisd bent of als cadeautje (voor jezelf). Het is in ieder geval meteen duidelijk wat een leuk gezin er woont achter die voordeur. 

Ik word zelf  iedere keer weer blij als ik bij de voordeur sta en mijn naambordje zie. 

Naambordje gemaakt voor een klant. 

De familietekeningen worden door allerlei mensen en vanwege allerlei gebeurtenissen besteld. Soms willen mensen een mooie afbeelding van hun eigen gezin. Niet iedereen is fan van fotoshoots of heeft dezelfde Chandler neigingen als wij hebben. Op een tekening heb je daar geen last van en kun je alles zo af stemmen zoals jij dat wilt. Jouw kinderen kijken voor de verandering eens de goede kant op, ze hebben aan wat jij wilt en doen gewoon eens precies wat de bedoeling is. Hetzelfde geldt voor de hond en de kat. Ook die blijven eens een keer heel stil en rustig zitten. 


Familietekeningen worden vaak ook cadeau gegeven. Soms als uniek en vrolijk cadeau voor een verjaardag, soms ook met een diepere en verdrietige betekenis. Zo heb ik al eens vlinderkindjes mogen tekenen, omdat de ouders geen familiefoto hadden van het hele gezinnetje. Heel bijzonder om dat te mogen doen en om te horen hoe blij de ontvangers ermee zijn. 

Drie mooie gezinnen

Eigenlijk laat je met een familietekening zien hoe blij en trots je op jouw gezin bent. Het is weer eens wat anders dan een foto. De liefde spat er altijd vanaf (daarom altijd dat rode hartje) Iedere keer weer ben ik dankbaar dat ik een prachtig gezin mag vereeuwigen. Gezinnen precies zoals ze zijn. 

Ik wacht nog op het eerste geboortekaartje dat ik mag maken met een familietekening. Dus mocht je nog op zoek zijn naar een leuk en origineel geboortekaartje... ;-)