Familietekeningen (deel 1)

Gepubliceerd op 13 december 2020 om 14:15

Familietekeningen (deel 1) 

Het allermooiste wat ik ooit gemaakt is toch wel mijn gezin. Samen met de liefste en leukste man hebben we  drie heerlijke en prachtige kinderen op de wereld gezet. Ons gezin is toch wel waar ik met stip op 1 het meest supertrots op ben. Dus ja, onze dochter van toen net 1 hebben we in een supermarkt in allerlei vaststaande poses in manden en koffers laten fotograferen, om vervolgens niet alleen de gratis foto te nemen. Al die foto's die we zagen op het afhaalmoment deden wat met ons (en ja, ook de zwangerschapshormonen deden vast hun werk) Mijn man vroeg aan de fotograaf wat er gebeurde als we de foto's en het canvas niet kochten. "Weggooien." was het antwoord. Mijn man heeft nog geprobeerd wat van de prijs af te krijgen, helaas. En nu zitten we nog steeds met een groot canvas in de allerlelijkste lijst die er bestaat. Wil je weten waar die nu is? In de opslag... 

Ongeveer een jaar later was dezelfde fotograaf er weer, dus ik probeerde het weer. Mijn zoon zette het op een gillen en liet zich, zo jong als hij was niet in wasmanden en koffers stoppen. Hier konden onmogelijk goede foto's uitkomen. Inmiddels wist ik dat je de gratis foto ook op kan halen bij de infobalie. 

 

Gelukkig kwam er toen achter dat er bij mij in de straat een fotograaf woonde met een studio aan huis. Daar liet ik foto's maken van Jut & Jul. Mooi in het wit. Ik had het idee dat het nooit wat kon worden, maar deze fotograaf nam de tijd, liet mijn dochter haar gang gaan (mijn zoon kon alleen maar liggen op een zitzak, veel beter dan een wasmand of koffer) Op de leukste foto van mijn dochter zie ik in gedachten nog mijn schoonmoeder achter haar aankruipen. Deze foto's zijn heel waardevol voor mij. Zo mooi! 

Foto gemaakt op het KDV 

De jaren die hierop volgde maakten we zelf foto's of kregen we schoolfoto's. Gewoon leuke standaardfoto's die lekker betaalbaar zijn en toch mooi genoeg om in een lijstje te zetten. Toen kwam daar nummer 3. Hij was net een paar weken oud en via Facebook kwam ik erachter dan mijn praktisch overbuurvrouw ook fotograaf was. De jongste was een week of 5/6 toen we weer een fotoshoot deden. Deze foto's werden gemaakt in ons eigen huis. Wat een plaatjes! Mijn kinderen en de foto's. 


De jaren hierna hadden we nog een bruidsfotoshoot en een kleine 2 jaar geleden een confettishoot. De bruidsfoto's zijn ook hilarisch en waardevol.  Een kind dat stiekem omkijkt, een kind met een graafmachine en weer een foto met een grappig verhaal. Op de foto waar wij het leukste op staan als stel, ligt net buiten het kader een schapenkadaver onder een doek. Dat wisten we nog niet, totdat we hoorden "Oh kijk een pootje!" "Wat zou dat zijn?" "Ik denk een hond." "Nee, misschien een klein koetje?" Een selectie van deze foto's hebben we opgehangen als IXXI collage.  Ook de confettishoot hangt als IXXI in huis. Ik ben dol op confetti, dus die shoot moesten we doen. 

Confettishoot gemaakt door Studio Steef 

Staan mijn man en ik eigenlijk op al die foto's? Nou, eigenlijk alleen op de trouwfoto's en die mochten ook niet te geposeerd zijn. Daar houden we allebei niet van. Krijgen we van die Chandler neigingen (Friends kenners onder ons, weten wat we bedoelen)

Kortom in de afgelopen jaren hebben we best wel wat mooie foto's laten maken van onze grootste trots. Zo waardevol. Ik geniet echt van die mooie foto's als ik er langs loop.