Vernieuwen hoort erbij

Gepubliceerd op 25 februari 2021 om 09:00

Van oud naar nieuw...

Het was rond de zomer dat het begon. Er kwamen wat kriebels. Het begon met een vaag idee. Mijn website moest anders, ik moest meer op mijn site zichtbaar zijn. Ik moest meer duidelijkheid in mijn aanbod creëren. Een tijdje bleef het alleen bij wat vage plannen. In het najaar hakte ik de knoop door en zette ik de eerste stap, professionele foto's. Ik kwam uit bij Eline Schuurmans. Binnen een week of 2 stond ze op de stoep. Ik vond foto's maken verschrikkelijk, maar het was echt nodig voor mijn doel, namelijk een website met "meer mij". Gelukkig zaten er genoeg foto's tussen die leuk waren en ook uitstraalden wat ik wilde. 

Toen bleef het eventjes stil. Ik had prachtige foto's en kon er nog niets echt iets mee doen. Mijn man opperde dat we wel een nieuwe website konden gaan maken. Hij deed wat onderzoek en we besloten aan de slag te gaan met Wordpress en Woocommerce. Vol energie ging hij aan het ontdekken, wat kon Wordpress ons allemaal bieden? Ik noteerde wat ik allemaal wilde, en daar gingen we. Ik maakte een plaatje en hij bouwde weer een stukje. Na een aantal weken hadden we iets uitgewerkt, maar dat was het net niet. Wel leuk, maar absoluut niet wat mijn uitgangspunt was toen we hier mee startten. Er was zoveel mogelijk, misschien wel teveel. 

 

Na nog wat uitproberen hadden we hét idee. Alleen met een idee  ben je er nog niet. Er komt zoveel bij kijken. Na de kerstvakantie zakte het in een beetje in, na een dag werken had mijn man niet altijd zin om weer achter zijn computer te zitten. Op zich logisch natuurlijk. Gelukkig kon ik zelf wel dingen doen, ik paste mijn algemene voorwaarden aan en vulden allerlei pagina's met platte teksten. Een weekend lang ben ik bezig geweest om in Woocommerce mijn verzendtarieven in te vullen. Wat een klus! 

 

Ondertussen had ik tegen het einde van het jaar nog wat plannen gekregen. Ik stelde duidelijke doelen over wat ik in 2021 wilde bereiken met Studio Bieb. Een van die doelen was dus een nieuwe website begin 2021. Ook besloot ik mijn focus op 2 producten te richten, de familietekeningen en zakelijke kleurplaten. Ik liet diverse teksten schrijven door Danielle van Letters & Meer. Ik liet een infoflyer drukken over de zakelijke kleurplaten en begon deze te verspreiden, eerst in mijn eigen regio. Helaas was daar in ene de lockdown, dus dat zette nog even geen zoden aan de dijk.

Voor de familietekeningen bedacht ik dat ik graag in tijdschriften wil komen met mijn familietekeningen. Hoe gaaf zou het zijn om in een bijvoorbeeld een "Flair" te staan, of de "Ouders van Nu"?  Ik zou mij, als de website af was en ik mooie foto's had aanmelden bij een speciale beeldbank. Ik maakte weer een afspraak met Eline, dit keer voor productfoto's. Wat een geluk dat ik daar zelf niet voor hoefde te poseren. 

Zo rond het begin van februari ontving ik de productfoto's en de laatste teksten. Ik was klaar voor die grote stap naar mijn nieuwe website, mijn oude lag al een tijdje op zijn gat. Er kon ieder moment een nieuwe website komen. Helaas liep dat wat anders. Wat we hadden opgebouwd stortte in. Met updates en plugins schijn je dat gevaar te hebben. Ik voerde producten in, maar er moest nog zoveel aangepast worden en ingeplugd worden dat de moed mij in de schoenen zonk. Mijn man zag het ook niet meer zitten. Ik ben ook meer iemand van "zelluf doen".

Uiteindelijk eens gekeken wat mijn huidige aanbieder voor opties had. Ik wilde namelijk door, ik had zoveel plannen en alles hing met elkaar samen. Het ene kon pas als het andere gedaan was, etc. Na wat rommelen op ons oefenaccount bleek dat mijn idee gewoon uitvoerbaar was. Na overleg met mijn man (er zaten al zoveel uren werk in), besloten dat ik mijn oude site gewoon ging aanpassen. Zo gebeurde het, tot grote hilariteit van mijn man, dat ik op een werkende site begon met veranderen. De optie offline zetten vond ik zelf geen goede optie. Ik ben er vol tegenaan gegaan. Mijn foto's kregen prominent een plekje als banners. De teksten kregen hun plaats, productfoto's vonden ook hun plekje. Langzaamaan veranderde mijn oude website in een nieuwe. Alles is veranderd en aangepast. Waar ik op dinsdagavond mee begon, was op zaterdagochtend helemaal klaar. Ik had keihard gewerkt, maar wat een mooi resultaat. Ik ben er trots op! 

Op de nieuwe website zie je heel veel Bilitis, en is het voor iedereen duidelijk wie de persoon achter Studio Bieb is. Dat vind ik iets positiefs. Mensen zien graag met wie ze zaken doen, en dat is zo in een keer zichtbaar. Ook zien ze meteen dat ik alleen Studio Bieb ben en niet heel team ben. Ik hoop dat het mensen aanspreekt deze aanpak. Dat is nog even afwachten. 

 

Tot slot veranderde ik nog een heel groot ding. Iets wat best een grote stap was. Tijdens de zoektocht naar de nieuwe website zat ik in ene met alle gratis kleurplaten. Hoe zet ik die over, wat kan ik het beste doen? Ik besloot op advies van andere ondernemers de kleurplaten te verspreiden met mijn nieuwsbrief. Dus vanaf nu krijg je alleen bij de "vrolijke post" nog gratis kleurplaten. Ik ben er namelijk van overtuigd dat dit ook een belangrijke stap is om Studio Bieb te laten groeien. 

 

Ik hoop dat je de nieuwe website net zo mooi vindt, als dat ik het vind.