Unicorn uitnodiging

Gepubliceerd op 16 juni 2018 om 21:58

Is je dochter binnenkort jarig en wil ze een leuke uitnodiging versturen? Dan is deze unicorn variant zeker geschikt. Wedden dat er veel "oh's en ah's" gaan vallen? En het leukste is, ze zijn nog eenvoudig te maken ook. Ook met weinig knutselervaring gaat het je lukken. 

Als eerste het materiaal om de kaartjes te maken. Ik heb de materialen voor deze kaartjes bij de HEMA en Zeeman vandaan. En misschien heb je het een en ander al gewoon in huis. Dus je hoeft geen bijzondere dingen online te bestellen.

Deze kaartjes zijn leuk om samen met je dochter te maken. Maar ik denk dat je dochter vanaf een jaar of 10 het ook alleen kan maken, (als je er eerst samen één hebt gemaakt.)


Wat heb je nodig per kaartje? 
-2 correspondentiekaarten, A6 formaat, wit 

-1 zwarte stift

-wit papier

-gekleurde (memo)blaadjes in pasteltinten (roe, geel, lila, blauw, groen)

-Goud papier (ik gebruikte een gouden glitter slinger van de HEMA) 

-grote confetti roze 

-plakdiamantjes 

-lijm 

-schaar 

-voor de tekst een mooie (gel)pen of een pc en printer.

Stap 1: 
Teken met de zwarte stift 2 ogen en 2 neusgaten op de kaart. Kijk eens op internet wat voor een soort oogjes er allemaal zijn. 

Stap 2
Met 2 kleine drupjes lijm plak je de grote roze confetti op als wangetjes. 

Stap 3:
Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Bij de HEMA hadden ze gouden glitterslingers. Deze zijn ideaal als hoorn. Van de onderkant een stukje afknippen en op de achterkant plakken en voila je hebt al een mooie hoorn. En ja, de achterkant is niet heel fraai nu, maar dat komt weer goed., Echt! 

Stap 4:

Vouw een strookje wit papier dubbel en knip daar de oortjes uit. Het model lijkt een beetje op een mijter. 

Stap 5: 
Ik gebruikte voor de gekleurde onderdelen gekleurde memoblaadjes. Ze zijn zo zacht van kleur. Hartstikke geschikt dus voor unicorns.
Voor de binnenkant van de oortjes knip je 2 kleine mijter vormpjes uit een dubbel gevouwen stukje roze papier. 

Stap 6: 
Het roze binnenoor plak je op het witte oor. Daarna plak je deze oren ook vast op de achterkant van de kaart. 

Stap 7: 
Nu maak je 3 bloemetjes uit geel, blauw en groen. Ik heb niet hele mooie bloemetjes getekend en uitgeknipt. Ik knipte uit de losse pols een soort bloemetjes/ wolkjes. En deze plak je vast aan de voorkant. Het mooiste is de middelste eerst, en dan de 2 buitenste daar overheen. 

Stap 8
Om het meer op bloemetjes te laten lijken en het meer glitter te geven, plak je in het midden van de bloemetjes een plakdiamantje. Ook erg leuk om bij de oogjes een diamantje te plakken. 

Stap 9: 
De kaart is nu zo goed als af. Op de 2e kaart ga je de tekst schrijven. Dat kan met een mooie glitter gelpen, maar je kunt dit ook op de pc doen. Bij Word kun je kiezen voor het formaat A6 en de meeste printers kunnen dit ook printen. 

Stap 10: 
Plak het kaartje met de tekst over de lelijke achterkant heen. En zoals ik al eerder zei, je ziet nu niets meer van alles wat je aan de achterkant hebt vastgeplakt. 

Stap 11: 
Nu is het tijd dat je dochter ze gaat uitdelen. Benieuwd of jee net zoveel "oh's en ah's"krijgt als dat ik hoorde toen mijn dochter ze uitdeelde. 

Veel knutselplezier en ik ben benieuwd naar je eindresultaat!

Oh ja, deze uitnodiging, kun je natuurlijk ook maken als een kaartje om naar iemand op te sturen. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.