Creatieve en positieve leerkracht

Zieke leerkrachten of werkdrukvermindering? 

Als schooldirecteur zit je waarschijnlijk regelmatig met jouw handen in het haar als een leerkracht ziek is of een dag verlof nodig heeft. Hoe moet je dit oplossen? Jouw eigen leerkrachten kunnen niet invallen, de invalpool is vaak al leeg, een klas verdelen of naar huis sturen wil je eigenlijk ook niet meer. Maar wat moet je dan? Je hebt het beste voor met jouw leerlingen.  Vanaf nu kun je mij inhuren om er een creatieve dag van te maken. 

Je kunt mij ook boeken als  jouw leerkrachten aangeven dat ze graag werkdrukvermindering willen. Ze hebben behoefte aan tijd om aan andere zaken te werken, het leerlingvolgsysteem bij te werken, handelingsplannen te maken of te evalueren, toetsen te registeren of gesprekken te voeren. Iedereen in het onderwijs weet dat de lijst met zaken die gedaan moeten worden bijna oneindig lang is. Hoe heerlijk is het dan om even een uurtje buiten de klas te kunnen werken, terwijl jouw kinderen creatief bezig zijn. Wie ben ik? 

Ik zal eerst wat over mezelf vertellen, zodat je weet met wie je te maken hebt. Ik ben Bilitis en al dik 20 jaar ben ik leerkracht in het basisonderwijs. Na een paar jaar regulier onderwijs gedaan te hebben, heb ik de opleiding tot remedial teacher gedaan. Vervolgens ben ik gaan werken in het speciaal onderwijs, cluster 2. Dit heb ik maar liefst 14 jaar gedaan. Hierna ben ik gaan werken in het regulier onderwijs en via de invalpool op mijn huidige school terecht gekomen. 

Ik ben altijd al creatief geweest en dacht dat eigenlijk iedere leerkracht het leuk vond om creatieve lessen te geven. Tot mijn verbazing had ik jaren geleden een collega die graag mijn verkeerslessen wilde geven, als ik haar klas creatief zou geven. Die kans greep ik met beide handen aan. Na een jaar mocht ik de hele bovenbouw handvaardigheid geven. Super! 
Op mijn huidige school ben ik coördinator van het creatieve circuit. Heerlijk om dat te op te mogen zetten. 

Naast mijn werk als leerkracht ben ik inmiddels ook al enkele jaren bezig als illustrator. Zo maak ik bedrijfskleurplaten, familietekeningen en verkoop ik diverse producten in mijn webshop.


Ik ben ook erg bezig met positiviteit, een positive mindset kan je echt verder helpen. Ook bij kinderen werkt dit. Kinderen laten inzien hoe ze dit kunnen oefenen is heel mooi werk. 

In mijn geval is 1+1+1= 3 Toen ik eens nadacht dat ik wel meer wilde doen met mijn creativiteit als juf, ontstond het idee om als creatieve leerkracht aan de slag te gaan. 

Wil je nog meer over mij weten? Bij "Over Bieb" vind je nog meer informatie. 


Aanbod

Als creatieve leerkracht kom ik graag bij jou op school, een school voor (speciaal) basisonderwijs in mijn regio. Er zijn verschillende mogelijkheden. Zo ben ik in te zetten als invalleerkracht, als werkdrukvermindering of als workshopbegeleider t.b.v een creatief project. 

 

Optie 1: Eén groep
Ik kom voor een dag(deel) voor één groep werken. Meestal zal de leerkracht ziek zijn of met verlof. Ik vang de klas op, begin de dag en sluit deze ook af. Tussendoor hou ik met de kinderen pauze, lees ik voor en loop ik eventueel de pleinwacht van de afwezige leerkracht. In overleg is het ook mogelijk dat ik een rekenles, leesles of taalles geef. Het grootste gedeelte is bestemd voor een creatief programma. 

 

Optie 2: Meerdere groepen
Ik kom voor een dag(deel) op school en kom in verschillende groepen achterelkaar. In iedere groep geef ik een creatieve les. Op dit moment kan de leerkracht van de groep waar ik voor sta, lesgeven aan de groep van de afwezige leerkracht. Natuurlijk is het ook mogelijk dat ik niet ter vervanging van een afwezige leerkracht kom, maar voor werkdrukvermindering. Dit zal door veel meesters en juffen met open armen ontvangen worden. De leerkracht kan dan, gedurende de les, buiten de klas aan de slag met andere zaken die ook gedaan moeten worden. Hoe lang deze lessen zijn, is afhankelijk van het aantal groepen dat ik les moet geven. Dit bespreken we natuurlijk van te voren. 

 

Het is trouwens ook mogelijk om mij in te huren voor op de Buitenschoolse Opvang (BSO)


Creativiteit, geluk en positiviteit

Ik kan verschillende soorten lessen geven, namelijk creatieve lessen en lessen in geluk en positiviteit.
Bij de creatieve lessen is er keuze uit tekenen/schilderen en handvaardigheid. Er kan aangegeven worden waar de voorkeur naar uit gaat. Ik bedenk dan een leuke les passend, bij de tijd en de doelgroep. Dit wordt in overleg gedaan, ook vanwege de mogelijke materialen die nodig zijn. Ik probeer ook altijd stil te staan bij een stuk theorie en nadenken over wat er gemaakt gaat worden. Na afloop vind ik evalueren ook altijd erg belangrijk. 


Daarnaast kan ik ook lessen geven in geluk en positiviteit. Hier staan we ook stil bij een stukje theorie, gaan we oefenen en bestaat de kans dat we ook creatief aan de slag gaan. Voor kinderen is dit erg belangrijk om te leren, als ze dit kunnen hebben ze hier in hun verdere leven zeker baat bij.


Dagdeel of dag? 

Het is mogelijk mij voor een dagdeel in te huren of voor een dag. Een dagdeel is 4 uur, en een dag is 8 maximaal uur. Ik probeer altijd een half uur voor aanvang aanwezig te zijn. Na afloop laat ik de klas natuurlijk netjes achter. Bij invalwerk laat ik ook een overdracht achter. 

Eenmalig of vaker? 

Als blijkt dat de invalpool leeg is en je toch echt iemand zoekt, dan kun je ervoor kiezen om mij eenmalig in te huren. Ik kan mij voorstellen dat in het kader van werkdrukvermindering een andere constructie gewenst is. Ik kan desgewenst wekelijks, tweewekelijks of maandelijks een dag(deel) langskomen, om met de kinderen creatief aan de slag te gaan en de druk van jouw leerkrachten iets te verlagen.
Het is ook mogelijk om mij in te huren voor een creatieve workshop, als er bijvoorbeeld een project is. Informeer naar de mogelijkheden. 

 

Let op! Het is niet mogelijk om mij op zeer korte termijn te boeken. Een week van te voren zou mogelijk kunnen zijn, als er nog plek is in mijn agenda. 


Werkgebied 

Ik woon in Boskoop (Zuid-Holland) en in straal rondom dit prachtige dorp kom ik graag naar jouw school toe. 
Plaatsen waar ik in te zetten ben zijn: Boskoop, Waddinxveen, Reeuwijk, Bodegraven, Alphen aan den Rijn, Leiderdorp, Leiden, Gouda, Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude- Rijndijk, Zoetermeer, Zoeterwoude, Koudekerk aan den Rijn en Benthuizen.

 

Twijfel je of ik ook naar jouw woonplaats toe kom, stuur mij dan gerust een berichtje


Investering 

De investering die de school moet doen is natuurlijk ook belangrijk om te weten. Ik heb het geprobeerd zo eenvoudig en overzichtelijk mogelijk te maken. In principe zijn er 2 mogelijkheden. Deze zijn zo goed als "all-in". 
Een dagdeel is 250 euro, en een dag is 475 euro. Deze bedragen zijn zonder BTW. De bedragen kunnen in de toekomst aangepast worden. 


Wat zit er niet in de prijs inbegrepen? 
*Mochten we besluiten dat ik een speciaal project ga doen, waarvoor het materiaal niet op school is, dan komt dit er extra bij. 
*Ik kom met de auto, en de reiskosten zijn inbegrepen. Het enige dat niet inbegrepen zit, zijn eventuele parkeerkosten. 

 

De factuur zal ik via de mail versturen. Bij een eenmalig bezoek, zal dit waarschijnlijk dezelfde dag zijn. Bij meerdere bezoeken in een maand, zal dit een grotere factuur worden aan het einde van de maand. 


Belangrijk 

*Wil je gebruik maken van mijn diensten? Dan is het advies om zo snel mogelijk contact met mij op te nemen, want wie het eerste komt... 


*Schooljaar 2021/2022 zijn er nog mogelijkheden na de meivakantie op maandag, dinsdag en donderdag. Voor het schooljaar 2022/2023 kun je alvast contact met mij opnemen en wensen bespreken. Waarschijnlijk zijn er dan mogelijkheden op maandag tm donderdag. 


*Het is helaas niet mogelijk om mij last-minute in te huren. Graag weet ik dit minimaal een week van te voren. 


* In de kleutergroepen (bij optie 1) zal ik proberen het programma grotendeels te draaien, zoals het in de weekplanning staat. Dus buitenspelen, gymles, werken in de hoeken, kringactiviteiten en voorlezen zal ik doen. Natuurlijk gaan we ook creatief aan de slag, maar een hele dag werken aan een grote opdracht is moeilijk voor deze leeftijdsgroep. Ik zal zelf ook het nodige materiaal meenemen. 


* In alle andere groepen is het ook mogelijk dat ik bij invalwerk (optie 1) één vak geef, zoals rekenen of taal. 


*Van te voren hebben we altijd contact, zodat ik duidelijk heb welke groep(en) ik ga draaien en wat ik ga doen. Ook hoor ik het graag als er leerlingen zijn die een bepaalde aanpak nodig hebben.